16. listopadu 2006

Truhlička nebo skříňka?

zavřena
No to snad není možné, říkám si a nevěřícně zírám na monitor. J. M. Syron a Bonnie Bishoff, autoři této originální truhličky, očividně nebyli při její tvorbě zatíženi předsudkem, že polymerová hmota se spíš používá k dekoraci drobnějších předmětů. Vzhledem k tomu, že se oba pohybují v oboru nábytkářství, tak si patrně s většími plochami lépe rozumí. Konečně, výsledek úžasné kombinace Fima s mahagonovým dřevem, inspirované tradičním čínským uměním, vidíte sami. A to není všechno. Skříňka je otevírací a je nádherně dekorovaná i uvnitř! Na webu autorů jsou i jiné obdivuhodné kousky, ale zrovna tuhle truhličku jsem původně objevila někde úplně jinde; na stránkách Peabody Essex Musea v americkém Massachusetts (uff, to mi ale to dalo práce, slovo Massachusetts správně napsat) v expozici s názvem "Inspirováno Čínou" . A ta by se myslím, mohla líbit i vám.

Zážitek dne: spadla mi "pasta mašína" na nohu.

2 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Jak jsou ty almárky asi velké? A co to je "pasta mašína"? Zn. Zvídavá".

vrba řekl(a)...

Skříňka má rozměry 26 x 32 x 18 palců, což je přibližně 660 x 810 x 0,45 cm (tato informace se dá snadno zjistit z obou stránek, na které vedou přímo z příspěvku odkazy).
A "Pasta mašína" je fonetický přepis pojmenování nudlovače, neboli strojku na výrobu těstovin - Masta Machine, který se využívá jako pomůcka při práci s polymerovou hmotou (tato informace se dá snadno zjistit z příspěvku Tip z z netu ze 7/11).