18. ledna 2009

Donna Kato

Hurá, hurá, hurá. Z Amazonu dorazila zásilka s nejnovější knihou Donny Kato "The Art of Polymer Clay: Millefiori Techniques" . Kniha je úžasná, stejně jako její autorka.
Ale kdo vlastně je Donna Kato? Začnu tím nejméně podstatným. V mých očích je Donna Kato tou nejlepší z nejlepších. Tato dáma se prací s polymerovou hmotou zabývá přes dvacet let. Má japonské kořeny, které jsou v její tvorbě velice často patrné, osobitou barevnou paletu a fantazii snad bez hranic. Její styl je originální a naprosto nezaměnitelný.
Z jejího soukromí se toho moc neví (až na japonskou maminku), Donna žije v Coloradu, má ráda koně a jejím manželem je fotograf Vernon Ezell.
Nepostrádá obchodního ducha, má svou vlastní značku polymerové hmoty Kato Polyclay a pod svým jménem prodává i řadu pomůcek. Publikuje, lektoruje, je častým hostem televizních hobby pořadů a nechybí na žádné významnější polymerové akci.
V ukázkách z knihy (viz odkaz nahoře) jsou v galerii zastoupeni většinou jiní tvůrci, takže teď je ten správný čas přenést se přímo na stránky Donny Kato, kde najdete i několik zajímavých tutoriálů.

3 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Ahoj Vrbo! Potrebuju poradit ohledne barev u fima, muzes se mi ozvat pres muj blog do vzkazu prosim? Diky!

vrba řekl(a)...

Jasně ráda poradím. Lepší by bylo,kdybys mi napsala na mail.
V pravém horním menu je první profil a kontakt, klikni a pak
už uvidíš příslušné tlačítko. Páčko

Anonymní řekl(a)...

no ten email jsem videla, akorat jsem si rikala, ze je nejakej pochybnej... kdyz neni, tak ti samozrejme na nej napisu, diky